Agenda 2010+

För en bred rödgrön och feministisk rörelse inför och bortom valet 2010

Ett nätverk av bloggar

I valet 2006 vann den borgerliga alliansen mycket på att uppvisa enighet utåt. De andra tre partierna tycktes däremot inte kunna samarbeta alls. I Vänsterpartiet verkade det till och med finnas djup splittring internt. Och bilden av socialdemokratin visade ett trött parti fixerat vid realpolitik.

Oavsett hur mycket sanning som låg i dessa bilder, så var de inte till fördel för någon annan än de borgerliga partierna.

Det finns många bloggare som uppfattar sig som vänster, feministiska och/eller gröna. Agenda 2010+ är ett försök till att samla dessa, för att främja konstruktiv debatt och nätverkande.

Olika partier – Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ, Socialdemokraterna, och Socialistiska Partiet och Piratpartiet – står för olika politiska ståndpunkter. Dessa ska inte suddas ut. Att kunna se frågor där man kan enas är minst lika viktigt. Man kan lära av varandra. Man kan enas om gemensamma mål.

De bloggare som samlas på Agenda 2010+ är inte alla medlemmar i något parti. Några av oss är det. Men vi har vissa gemensamma mål.

Ett delmål är regeringsskifte 2010. Men viktigare är att människor möts, för en långsiktig, bred och mångfacetterad progressiv rörelse.

Läs mer om Agenda 2010+

***

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 kommentarer»

  ilse-marie wrote @

Jättebra initiativ! Har funderat på det här länge, att vi borde knyta ihop oss på något vis. Tillsammans blir vi starkare.
Jag vill gärna vara med! Det enda jag är osäker på är hur jag ska få in länken och bilden. Det vore jättebra om ni kunde göra en kod som man enkelt kan kopiera till sin egen blogg. Som sagt JAG ÄR MED!

  Jonas Gifting wrote @

Bra initiativ! Ju mer vänstern och socialdemokratin syns desto bättre för regeringen. Det tomma (s)kalet fylls just nu med kommunism och social-liberalism hej vilt…

Lyss till den blodbestänkte brutal-socialisten Göran Greiders ord:

”Min tes är att det alltid går bäst för (s) när de inte syns till så mycket…”

  Havsglimten wrote @

Bra bloggar detta behövs mer än någonsin idag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: